• Място на свободен дух и модерни решения

На предизвикателството за съчинение в съавторство "КНИГА С ЛИЦА" отговориха 16 авторски тандема от СОУ "Св. Климент Охридски", СОУ "Васил Левски" и ОУ "Иван Хаджийски". Темата предизвика различни тълкувания и форми (есета, приказки, диалози, стихове), а организаторите са удовлетворени, че са се получили наистина стойностни текстове. Като най-голям успех те отчитат включването на родители и онова предварително "общуване на роден език" между майки и деца, приятели, влюбени, което е предшествало написването на съчиненията.

Журито, в което имаше учител по БЕЛ, начален учител, ученик и по един представител на традиционните спонсори на състезанието - сдружение "Българка" и вестник "Троян 21", открои следните авторски тандеми:

Възрастова група 1.-4. клас: Цветелина и Даниела Желязкови, дъщеря и майка; Цветелина е ученичка в 3.а клас на СОУ "Св. Климент Охридски"
Възрастова група 5.-8. клас: Христина Ванкова и Марияна Василева, племенничка и леля; Христина е ученичка в 8.а клас на ОУ "Иван Хаджийски"
Възрастова група 9.-12. клас: Елица Наумова и Николай Кънев, двойка влюбени; Елица е ученичка в 12 клас на СОУ "Васил Левски"

Победителите имат и свои подгласници, които журито реши да открои чрез поощрителни награди:

Възрастова група 1.-4. клас: Стиляна и Симона, приятелки, ученички в 4.а клас на СОУ "Св. Климент Охридски"
Възрастова група 5.-8. клас: Анастасия и Боряна Ковальови, дъщеря и майка; Анастасия е ученичка в 7.а клас на СОУ "Св. Климент Охридски"
Възрастова група 9.-12. клас: Миглена и Николина Къневи, дъщеря и майка; Миглена е ученичка в 9.а клас на СОУ "Св. Климент Охридски"







ТУК може да видите оригиналния вид на презентацията.

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник