• Място на свободен дух и модерни решения


* Ръководството на състезанието беше поверено на ученици от дванадесети клас и учителите бяха само гости *Истинската награда са приятните мигове и новите знания


На 16 ноември в Актовата зала на училището се проведе състезание между три екипа от девети, десети и единадесети клас, посветено на празника на училището и провеждащите се Климентови дни. Ръководството на състезанието беше поверено на ученици от дванадесети клас и учителите бяха само гости. Екипите трябваше да отговарят на въпроси, свързани с историята, културата, забележителностите, политиката, икономиката и най-известните личности на европейските държави. Състезанието се проведе с помощта на мултимедия и имаше за цел да провери общата култура на участниците, тяхната творческа нагласа. Четвъртият екип - самата публика - следеше с интерес и отговаряше на въпросите, затруднили участниците. Журито обобщи резултатите от състезанието и направи класация.

На първо място се класира отборът на девети клас в състав: Стойчо Младенов, Вероника Прашкова, Цветомир Пенков. Втори стана екипът от единайсти клас - Минко Димов, Мария Найденова и Нермин Димитрова. На трето място се класира екип от десети клас - Тоня Събева, Таня Колевска и Симеон Дерменджиев.

Разбира се, като при всяко състезание истинската награда са приятните мигове и новите знания на участниците, важни за всеки гражданин ЕС.

Цветелина Костова от 12.г клас


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник