• Място на свободен дух и модерни решения

Решихте ли вече?

05 септември 2010


Ние не сме спокойни!

НЕ ИСКАМЕ
да оставим и вас на спокойствие!

ИМАМЕ страхотна идея!

НИЕ СМЕ екип от млади хора, решени да разчупим границите на личното си пространство и да го превърнем в обща територия, където да споделяме отговорността си за състоянието на планетата.

СЪВРЕМИЕТО, лишено често от пъстротата на истински ценни, красиви неща и моменти, потънало дълбоко в сянката на материалното битие, предполага всеки от нас да претърпи личностно развитие, водещо към промяна в начина на мислене и маниера на живот.

НАШАТА ИДЕЯ Е е да накараме да се докоснат две води, идващи от противополкожни точки на Троянския балкан. Едната от тях ще "тръгне" от Червената локва на връх Козя стена, а другата- от пещерата Топля, намираща се в землището на село Голяма Желязна. Възнамеряваме водата да се предава по жива верига от хора, а срещата да се случи на централния площад на град Троян.

АКО НЕ ТЕ Е СТРАХ да се промениш!

АКО РЕШИШ да разнообразиш своя делник и поне за миг да се откъснеш от сивотата на глобализиращия се свят!

АКО БИ ЖЕЛАЛ да видиш този свят по друг начин!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ и стани част от нашата инициатива, която ще се проведе на 22.09.2010 г., за да покажем, че в хватката вода-човек няма господар и роб, няма победител и победен. Регистрирай се за участие в живата верига, остави свои координати и ние ще се свържем с теб.



Решихте ли вече?

ПРИВЕТСТВАМЕ
всички вас, които протягате двете си шепи за участие в живата верига!
БЛАГОДАРИМ ВИ за това, че "чувате" заглъхващия шум на планинските реки и потоци!

СБОРЕН ПУНКТ за всички желаещи да вземат уастие в живата верига е централният площад на град Троян в 7:00 часа, (рано сутринта!) на 22.09.2010 год. Оттук стартира екоинициативата "2 шепи H2O ". Участниците ще са разделени в две групи. Едната от тях ще потегли към Червената локва на връх Козя стена, а другата към пещерата Топля. Транспортът ще бъде предварително подсигурен.

А СЕГА НАЙ-ХУБАВОТО - можете да дойдете сами или с приятелите си, родителите могат да дойдат с децата си. Можете да се включите в отсечките с личните си велосипеди, ролкови кънки, скейтборд и др. или в пешаходните участъци. Изборът е ваш, трябва само да ни уведомите. Всеки участник ще бъде включен, ако желае, във виртуалния фоторегистър на хората, на които им пука, които имат сетива за природата и са част от промяната.

ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ на природата знаят, че правилата в планината трябва да се спазват и каква е най-подходящата екипировка. Нека все пак напомним: най-важни са удобната раница и стабилните, здрави, високи обувки. Запасете се с топли дрехи и материали от първа необходимост: вода, игла, конец, въже, нож, компас, лекарства и др.

ВСЕКИ УЧАСТНИК ще бъде разставен на определено място, като по този начин ще се формира живата верига. Тогава ще започне щафетното предаване на вода от езерото Червената локва и карстовия извор при пещерата.

ПИТАТЕ СЕ каква е целта на тази инициатива и защо е необходимо Вашето участие? Заобикалящият ни свят съществува благодарение на постоянния кръговрат на веществата в природата. Нищо около нас не се губи и не се заражда от самосебе си. Искате или не, вие сте част от този кръговрат, така че участвате...

ЗА ВСИЧКИ ВАС, които не можете да се включите в живата верига, но не сте безразлични към проблема, е поканата ни да станете част от "Водосбора" на площада в 16:00 часа същия ден. Там заедно ще посрещнем двете води и ще присъстваме на тяхното докосване. Така ще стартират дефилето с кобилици и менци с вода; състезанието по пренасяне на вода за малките деца; пълнене на балони с вода; сътворяването на арт инсталацията "Чадърите" и др., които ще се случат, ако вие участвате. Така че ако имате стари, счупени, забравени чадъри - детски, плажни, малки и големи - не ги изхвърляйте в контейнера, а ги вземете със себе си. Ще бъдат осигурени материалите, с които всеки чадър ще се превърне в картина, плакат, текст или друг израз на вашето отношение към света. Най-оригиналните идеи ще бъдат наградени, а от стотиците чадъри ще реализираме творческия проект "Чадърите".

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник