• Място на свободен дух и модерни решения

* Жива верига от Червената локва до пещерата Топля * Арт инсталация „Чадърите” * Срещата е на троянския площад на 22 септември

През лятото училището ни роди идеята за екоинициатива „Две шепи вода”. 20-тина момичета и момчета, спечелени от г-жа Ваня Иванова, ще работят за осъществяването й, като не разчитат на финансиране, а единствено на ентусиазъм и на убедено мислене в „зелено”, както и на още много троянци, част от които вече са намерили.

Идеята е чрез жива верига от хора да се докоснат две води, идващи от противоположни точки на Троянския балкан - Червената локва на връх Козя стена и пещерата Топля в землището на село Голяма Желязна, – а срещата да се случи на централния троянски площад на празничния 22 септември (сряда).

Площадът е сборен пункт за желаещите да вземат участие в живата верига, началният час е 7:00. Участниците ще са разделени в две групи: едната ще потегли към Червената локва, а другата - към пещерата Топля. Транспортът ще бъде предварително подсигурен. Други могат да се включат в отделните отсечки с велосипеди, ролкови кънки, скейтбордове и др. или просто пеша. Обмисля се и виртуален фоторегистър на участниците.

Тези, които не могат да се включат в живата верига, но имат интерес към събитието, са поканени на площада в 16:00 часа, за да посрещнат двете „шепи” вода. Предвидено е също дефиле с кобилици и менци с вода, а за децата - състезание по пренасяне на вода и пълнене на балони с вода.

Много любопитна е идеята за арт инсталация "Чадърите". Разчита се хората да донесат на площада свои стари чадъри и с осигурени от организаторите материали да ги превърнат в картина или плакат чрез рисунки и текстове. Най-оригиналните ще бъдат наградени, а всички ще бъдат включени в инсталация, която ще са заснеме отвисоко.

Партньори на нашите артистични еколози са кабелна телевизия „Оптиспринт”, фирма „Картпроект”, Музея на занаятите и Община Троян.

За да се регистрирате и да научите повече, използвайте тел. 0885557108 (Ваня Иванова) или електронната поща на сайта ни svetikliment@gmail.com.

Тук прочетете ДВЕ ОБРЪЩЕНИЯ ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ.

И един поздрав към организаторите с пожелание нещата да се получат:



Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник