• Място на свободен дух и модерни решения

Търсене

BG Web Counters


Tyxo.bg counter

Посещения през предишния месец

Разделихме се като много близки приятели

Публикувано от Н. Генкова 29 юни 2010

Както се очакваше, за едни тинейджъри най-интересни бяха късните купони из троянските заведения. За някои от тях това бяха едни изцяло нови преживявания, като се има предвид по-голямата строгост на немските нрави. Впечатлиха ги също по-ниските цени на стоките в България. Въпреки че бяха критични към качеството на българската бира, това не им попречи да я пийват. Беше любопитно за нас да наблюдаваме културните различия. Не познаваха например един особен вид „мезе” – слънчогледовите семки, дори не знаеха как да ги „чоплят”. Едно от нещата, невиждани за тях, бяха облепените с некролози стени и трябваше да им обясним какво представляват. Подвикванията и подсвиркванията след момичетата от „балканските мачовци” също ги изненадваха.

Но въпреки различията, осъзнахме, че приликите са повече. Интересно е колко добре всеки гостенин пасна на домакина си, сякаш ни бяха избирали с конкурс. Даваме си сметка, че не бихме могли да се опознаем толкова добре без посредничеството на английския език и отчасти на немския.

След като ги изпратихме и се върнахме по домовете си, усетихме една празнота. И за пореден път оценихме Интернет и социалната мрежа ”Facebook”, където само след няколко часа получихме съобщения за благополучното им пристигане вкъщи. Сега ще продължаваме да общуваме виртуално.

Но все пак най-пълноценен и радостен е контактът очи в очи и на следващата пътуваща група ще кажем, че това е едно невероятно преживяване и възможност, която не бива да изпускат!

Наталия, Виктория и Мелис от 10.а клас

Вижте СНИМКИ от гостуването

Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес
svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник