• Място на свободен дух и модерни решения

Мултимедийното списание “Public Republic”, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия организира от 28 април до 22 май 2010 конкурс за художествен и публицистичен текст на тема „Доброто в нас”. Конкурсът е разделен на три модула.
Първи модул – за написване на есе в тандем от ученик (от 14 до 18 г.) и учител
Втори модул – за публицистичен текст от журналист и снимка/снимки към него от фоторепортер
Трети модул – за художествен текст в една от двете категории: поезия или проза (разказ до 900 думи)
Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. Милена Кирова (литературен критик и историк) – председател на журито, доц. Тотка Монова (декан на Журналистическия факултет към СУ «Св. Кл. Охридски»), Светлозар Желев (директор Книгоиздаване в «Сиела», Кристин Димитрова (писател, поет и журналист), Владимир Зарев (писател и издател), Елена Алексиева (писател), Петър Чухов (поет).

Наградата включва ваучери за онлайн курсове по творческо писане в Public Republic Art Studio, ваучер за литературна консултация или рецензия, преводи на наградени текстове на немски и английски език, публикации и представяне на победителите в международните издания на “Public Republic”, книги от издателство «Сиела».
Отличените автори ще участват с творбите си в следващата арт среща на Интернет списанието в Германия.
Наградите ще бъдат обявени в “Public Republic” на 24 май 2010 г.
Регламент:
Условия за участие: В конкурса може да участва ВСЕКИ само с ЕДИН ТЕКСТ, като избере САМО ЕДИН от трите модула – есе, публицистичен и художествен текст (само поезия или само проза (респ. разказ). Задължително условие е творбата да НЕ Е ПУБЛИКУВАНА досега в печатно или интернет издание.
Срок: От 28.04.2010 до 22 май 2010
Обявяване на наградите: 24 май 2010 г.
Изисквания към участниците:
1. Изпращане на един E-mail до редакцията (konkurs@public-republic.com) с два прикачени файла. В полето “Относно”/ Subject да бъде записано „За конкурса” и Вашето име и фамилия.
2. В първия прикачен файл се съдържа текстът (като doc) – есе, публицистичен или художествен текст (поезия или проза), с който участвате в конкурса.
В първия модул се участва с есе (до 900 думи), написано в тандем от ученик и учител.
Във втория модул се участва с публицистичен текст (до 900 думи)
и фотография/фотографии в дигитален формат (jpg)
Размери на снимките:
Ако снимката е в хоризонтален формат, то дългата страна да бъде 800 px.
Ако снимката е във вертикален формат, то дългата страна да бъде 700 px.
В третия модул:

  • в категория “Поезия” участват само стихотворения;
  • в категория “Проза” участват само разкази с обем до 900 думи.
3. Върху самите текстове и фотографиите да няма никакви лични отличителни знаци (име, потребителско име, автограф, лого и т.н.).
4. Във втори прикачен файл (като doc) да бъде изпратена попълнена съответната форма за участие, която може да изтеглите тук:
5. Конкурсът на тема „Доброто в нас” на мултимедийното списание Public Republic е конкурс за авторски творби (текстове и снимки).
Можете да участвате в него само с текстове и фотографии, на които Вие самите сте автор.
Изпращането на чужди произведения за конкурса е недопустимо и е свързано с юридическа отговорност.
С изпращането на кандидатурата си, участникът дава изричното си съгласие с това условие, както и с условието, че фотографиите и текстовете му да могат да бъдат публикувани в on-line и печатни издания на Public Republic.
6. Всеки от участниците в конкурса ще получи в рамките на 48 часа на електронната си поща мейл, че текстовете, снимките и необходимите данни са пристигнали успешно на редакционния адрес.
В случай, че сте пропуснали да изпратите нещо, също така ще получите мейл с молба да допълните вече изпратеното.
Пожелаваме успех на всички участници!
_____


Сърдечни поздрави
Наталия Николаева
главен редактор

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник