• Място на свободен дух и модерни решения

Този ден го очаквате отдавна, нали? Но никой от вас не е бил подготвен за емоциите, с които той е зареден. В последно време като че ли най-произнасяната дума е "раздяла". Тя ви натъжава и ви кара да се страхувате. Няма място за подобни чувства. Днес за вас е едно ново начало, което ви носи само хубави неща. Вярвайте, най-вече вярвайте в това!

Повечето от вас се опитвах да науча на история през всичките 8 години, в които се срещахме. Дано съм успяла поне малко да открия завесата на миналото. Но съзнавам, че днес е по-важно бъдещето. Пожелавам ви всеки от вас да напише една собствена, богата история, от която да не се срамува. Днес често споменавате и думата "учител", но знайте, че ви предстои да се срещнете с най-строгия - живота. На 12.а, химиците, пък и не само на тях пожелавам да овладеете химията на живота - най-голямото предизвикателство и най-голямата магия.

Сигурно много съм ви се карала, но съм го правила от сърце и ви обичам от душа. Благодарна съм на съдбата, че ме срещна с тези прекрасни момичета и момчета, с които никога не съм скучала. Сега ми е малко тъжно, че ще ги виждам по-рядко, но вярвам, че няма да спра да го правя...

Има някои много ценни неща, които вие сте получили и създали през 12-те години училище - знанията, приятелствата и принадлежността към нещо. Надявам се, че никога няма да забравите принадлежността си към своя род и родина, никога няма да се откажете от приятелствата, които сте създали в най-чистите си, ученически години. Пазете ги и се обичайте, защото човек има нужда от това.

И накрая, малко на шега, пък може и на истина, да ви кажа, че преди 25 години аз бях на ваше място. Това училище изпращаше първия си випуск, част от който съм и аз. Та по тоя повод да ви пожелая 25 пъти да се срещате на 5 години, а след това ние да ви пожелаем още толкова.

Успех!

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник