• Място на свободен дух и модерни решения


„501 МЕСТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ”
Книгата е безценен източник на идеи за смелите пътешественици и за всички, които искат да опознаят нови места и култури. Градове и села, катедрали, замъци, музеи, градини и пазари свидетелстват за предприемчивостта, изобретателността и усърдието на хората. Някои от тези забележителности като Великата китайска стена, Тадж Махал или Акропола са прочути в целия свят, други са известни на малцина.





„501 ПРИРОДНИ ЧУДЕСА, КОИТО ТРЯБВА ДА ВИДИТЕ”
В книгата ще откриете описание на пещерата, в която живеят 20 милиона прилепа; на остров в Индийския океан, на който живеят 100 000 гигантски костенурки; на най-дългата система от свързани помежду си пещери; както и на едно езеро, което е толкова дълбоко, че и всички реки на света да се вливаха в него, нямаше да могат да го напълнят за цяла година. Планински вериги, пустини, пропасти, реки, глетчери, блатисти земи, скали, водопади, коралови рифове, тропически гори...





„ГЕОГРАФИЯ: СВЕТОВЕН АТЛАС. ЕНЦИКЛОПЕДИЯ”
Написаните на добро научно ниво текстове и впечатляващите фотографии и картинки дават вярна и осъвременена информация за регионалното, политическото, икономическото и културното състояние на всички държави на земното кълбо. Най-важните дати и събития са представени в хронологични таблички. Произходът на нашата синя планета и нейното развитие до наши дни е описано подробно в отделни глави, разположени в началото на книгата. Картите с настоящите политически граници между държавите, огромното количество наименования на населени места и високото качество на графичната изработка дават възможност на читателите да си изградят точна представа за всички части на света.

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник