• Място на свободен дух и модерни решения

"Скъпи Дядо Коледа, ..."

21 декември 2009





***

Зная, че си зает, но искам да си поговорим. Аз съм май лошо дете. Ти можеш да прецениш.

Най-голямото ми желание е всички на света да се щастливи, радостни, да няма тъжни хора, самотни и бедни.

Искам да стана две професии – едната е лекар, а другата дизайнер. Имам много приятели, ще ти ги кажа. Целият клас и още деца.

Нашият град Троян е много малък, не е като София, но пак е много хубав, има забележителности. Ако имаше и море, щеше да е страхотно. Мога да плувам, а под вода мога да издържа десет минути.

До скоро. Габи


***
Имам си гадже. Аз я харесвам и сигурно тя ме харесва.

Мечтата ми е да стана готвач. Искам четири неща. Кризата да се спре. Всички да сме здрави. Светът да не избухне. Но сигурно не е възможно. И да не се разделяме с класа.

С обич: Александър



***
Ще ми помогнеш ли? Със семейството ми решихме да си подаряваме подаръци за Коледа. Все ги питам какво искат, а те ми вдигат рамена. Аз искам кученце и енциклопедия за животни.

Мечтата ми е брат. Но какво да направя, като мама никога не иска да ми роди? Имам 27 шестици, а тя още не иска.

Довиждане и весела Коледа. Алис




***

Признавам, че през годината не съм слушала тате и мама, обещавам, че през новата година ще бъда най-послушното дете на света.

Като тръгваш по пътя, внимавай, защото улиците са разбити и има много дупки. Ако смяташ, че съм добро дете, моля те, донеси ми най-хубавия телефон.

С много обич: Рая



***
Моето малко градче за някои е скучно, за други грозно, но на мен ми харесва, защото е моят роден град.

Коледа много ми харесва, защото на Бъдни вечер се събират близките, за да отпразнуват Рождество Христово.

Ако прецениш, Дядо Коледа, че съм се държала добре през тази година, моля те, само искам да дадеш на хората повече доброта, радост и смях.

С много обич: Вярка



***
Дядо Коледа, много те обичам, искам да ми дадеш най-важното – здраве и живот.

Искам и всички животни в гората да бъдат оставени на мира.

Но първо ще ти кажа колко много съм слушал. Един ден отидохме на село Балканец за тревата, окосихме я и я качихме в ремаркето на москвича, закарахме я на Крушака и я разпръснахме. Минаха пет или четири дни, тъкмо дойде време за прибиране в плевнята. Казах на мама, че искам да отида да карам колело. Взех и събрах цялото сено на три купи и си тръгнах по пътя. Видях, че идват с москвича. Реших да видя как ще реагират. Те онемяха кой ли им е събрал сеното. Казах им работата и се зарадваха много. На мен подаръкът ми беше усмивките им и мисълта, че съм помогнал.

Петър



***
Миналата седмица идваха министърът на училищата Трайчо Трайков и кметът на Троян. При нас в Троян вече има сняг. А при теб?

Мечтая си да имам интернет. Това може ли да стане?

С обич: Димитър



***
Аз мечтая да стана художничка. Мечтая също така да съм здрава, аз и цялото ми семейство.

Дядо Коледа, аз имам много шестици и мисля, че се уча добре. Моля те да ми донесеш пръстен и една кутия за сандвичи, за да може, като ходим на пикник, там да си държа сандвичите.

Довиждане до другата година.

С обич: Криси



***
Тук, в училище, си намерих една невероятна приятелка. Тя се казва Цвети. Понякога се караме, но за дребни неща.

Дядо Коледа, моля те, искам всички от семейството ми и от нашия 3.б клас да сме здрави. Искам още да ми донесеш енциклопедия за морските животни.

С обич: Вили



***
Аз съм Теодор и си харесвам едно момиче. Моля те, осъществи мечтата ми.

И имам още една хубава новина. Аз спасих един дядо. Той си изпусна парите и аз му помогнах.

Моята мечта е да получа едно коте на име Мишо.

Твой приятел: Теодор



***
Знам, че си много зает с други подаръци, но случайно ако намериш малко време, да ми донесеш един скейтборд.

Аз много добрини съм направил през тази година.

Александър


***

Много те обичам и искам да ми изпълниш една услуга. Аз си харесвам едно момиче. Не съм сигурен, че ме харесва. Искам и тя да ме харесва.

Марио



***
През тази година аз помагах на мама и на тати. На мама й помагах в чистенето, изхвърлях боклука и миех понякога чашите. А пък тати, каквото ми кажеше, аз го правех.

Мили Дядо Коледа, много искам да ми донесеш детски лаптоп.

С обич: Габриела



***
Тази година бях много добра. Ние с класа помогнахме на едно дете, което е болно. Помогнахме, като всеки донесе по нещо от детството. Детето много се зарадва, но и ние бяхме доволни, че направихме едно добро дело. Аз искам за Коледа да сме здрави и родителите ми винаги да ме обичат.

Ивона



***
Мечтата ми е да стана министър-председател. Тази година се уча много добре и имам много шестици. Моля те, направи ме! Знам, че ти е трудно, но аз искам.

Найден



***
Едното ми желание е да си играя с моята приятелка Габи. Живее много далеч, чак в град Рудозем. През ваканцията ще имам доста работа и няма как да я посетя. Второто ми желание е да ми донесеш розов телефон с име GB220.

С поздрав: Зори



***
Аз живея в Орешак. Орешак е много хубаво село.

Мечтая си да имам братче.

Миналата година блъснах една баба, без да искам.

Теодор



***
Аз искам да стана балерина, защото това най-много ми харесва, не мога да танцувам добре, но имам усет към музиката.

Много искам моите приятели да не се карат помежду си и с мен. И още нещо, Сашо да не ми бута учебниците. А пък Бъдни вечер да е спокойна, да няма поражения и всички да са живи и здрави.

Стефани



***
Знам, че си зает много. Искам да ми донесеш една игра Монополи или книгата за 101 далматинци. Аз мечтая да стана фризьорка като мама. Много ще се радвам да ми изпълниш услугата, ще чакам с радост да дойдеш.

С обич: Цвета



***
През лятото правиха ремонт на нашето училище. То има също и площадка за игра. Там всеки ден играем народна топка. Стана много хубаво.

Желая да ми донесеш здраве и щастие. Аз вярвам в Коледа, защото се случват чудеса.

Румен



***
Аз се казвам Цвети и съм послушно дете. Отличничка съм. Най-голямата ми мечта е да отида на Коледа в Лапландия, но първо ще ти разкажа за приятелката ми Вили.

Цвета



***
Дядо Коледа, вече си украсих елхата. Остават само пет дни до Коледа. Сега ще ти кажа какво искам: една хубава голяма енциклопедия на Пиратология. Това е!

С много обич: Васко



***
Аз съм добре и имам много шестици. Тази година учих много. С кака много се карахме тази година.

Искам да стана скиор.

Дилян



***

Почини си и аз ще ти кажа каква кола искам да си купя и за Троян.

Първо за Троян. Той е, поне за мен, много хубав град. Има много кафета, има и ресторанти и ние, класът с господина, си поръчваме кебапчета от Братята. Марио и Стойчо ходят за яденето.

Ще си купя: Nisan Skyline.

Моля те, каквото поискаш ми донеси.

С обич: Ростислав



***
Един ден аз, класът ми и господинът направихме добро дело на едно момиченце. То беше болно. Аз бих искала да ми дадеш здраве, по-точно – на всички хора, лоши и добри.

Теодора



***
Много харесвам едно момиче, но искам и тя да ме харесва.

Аз слушах през тази година. Една баба ме помоли да й държа бастуна, за да може да слезе от автобуса, и после да й го върна. Аз казах, че ще й го върна.

Весела Коледа!

Добромир



***
Една от мечтите ми е групата на мен и моята приятелка да стане известна по цял свят. Искам да има приют за бездомни кучета и котета. Аз имам диабет и най-голямата ми мечта е да изчезне. Когато порасна, ще стана певица и ще напиша песен за всички деца с диабет, за да не се чувстват по-различни от другите.

Бих искала за Коледа да ми донесеш по-голяма клетка за зайчето ми и нещо на H2O.

Мила



***
Аз съм едно добро и послушно дете. Пожелавам си за Коледа и през новата година много здраве, щастие и успех в училище. Пък ако прецениш, може да ми изпратиш и подарък.

Ина

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник