• Място на свободен дух и модерни решения

1. През месец ноември УС започна работа по Проект за създаване на Училищен клуб. Целите, които ни мотивираха, са следните:
1) възможност за учениците в Клуба да прекарват свободното си от учебни занятия време;
2) да имат свое място за отдих и забавление, където могат да се чувстват приятно;
3) в Клуба УС да провежда заседанията си и да обсъжда проектите си.
По този Проект все още се работи, а определеното помещение за Клуб все още се ремонтира.


2. Едно от решенията на УС за месец февруари беше свързано с празника на влюбените – Св.Валентин: ден преди празника бяха раздадени на учениците валентинки и презервативи във връзка с кампанията „Бъди в час”. Ученическият съвет отправи специален поздрав към всички учители, ученици и към ръководството на училището във вестник „Троян 21”.


3. В началото на месец март УС на СОУ”Св. Кл. Охридски”, подкрепен от ръководството на училището и от настоятелството, обяви конкурс за най-изявен клас, предназначен за учениците от 5 до 8 клас. Най-изявеният клас ще бъде оценяван по различни критерии, а победителят ще бъде определен през месец април и ще спечели безплатна екскурзия!

Членове на комисията по оценяване са :
Камелия Дулева – 11б
Цветелина Банкова - 11г
Недялко Георгиев - 10а
Гергана Станкова - 10в
Павел Калински - 10г



4. Започна и кампанията „Аз обичам СОУ „Св. Климент Охридски”. Обичаш ли го и ти? Всички ние, които учим в това училище, искаме да го виждаме по-красиво и привлекателно, защото тук ние прекарваме по-голяма част от времето си. Нека не бъдем безучастни! Ще се радваме да ни показвате и хубавото и лошото, което се случва покрай вас. Очакваме от вас да ни изпращате снимки и да ни подавате снигнали за всичко онова, което ви се струва достойно за похвала или порицание. Най-активните от вас ще бъдат отличени с награди в категориите : "Най-добър папарак" , "Най-добър детектив" , "Най-добър агент и чистник". Нека "Аз обичам СОУ "Св. Климент Охридски" ни накара да бъдем по-наблюдателни и по-съзидателни. Да пазим това което имаме и да се радваме на успехите си. Надяваме се, че в края на нашата инициатива снимките, които показват хубавите ни дела ще бъдат повече от другите.
Снимки и сигнали изпращайте на адрес: zashtone_kloh@abv.bg

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник