• Място на свободен дух и модерни решения

Баскетбол

26 януари 2009

Баскетбол жени: среща между отборите на учителките и ученичките, "Климентови дни 2008"



„Червените дяволи” - баскетболният отбор на учителките





Фен клуб на г-жа Цветанка Босева





„Червените дяволи” срещу „Сините пантери”






Фен клуб на г-жа Ценка Василева







Носим младежки борбен дух

Интервю в специалното издание на училищния вестник "Защо не"
с г-жа Ценка Василева, участничка в баскетболния мач "Учителки срещу ученички"


Как се чувствате като участник в този необикновен мач?
Винаги съм приветствала инициативи, които правят живота ни в училище по-разнообразен, по-интересен и по-забавен. Като ученичка съм участвала в много спортни състезания,но това беше много отдавна. Бях позабравила тръпката по време на състезание, затова веднага приех да се включа в отбора. Много съм доволна, защото вълнението и изживяването е неописуемо. Мисля, че и другите колежки се чувстват така.

Чувствахте ли се достатъчно подготвена?
О, съвсем не. Правихме 4-5 тренировки, в които никога не се събра целият отбор. Все някоя от нас имаше час. Добре, че дойде самият мач, чак тогава се събрахме всички заедно.

Удовлетвотена ли сте от резултата?
Разбира се. Особено от съдията, който "малко" ни помогна. Все пак ни е колега. Никоя от нас не е и очаквала да победим. Само искахме да участваме в шоуто и мисля, че се получи страхотно.

Харесва ли ви инициативата за този мач? Имате ли идеи за бъдещи "сблъсъци"?
Много е забавно. Ние показахме на учениците, че дори "малко" по-стари от тях носим техния младежки борбен дух. Показахме им, че не сме се затворили само в уроците и часовете, а сме широко скроени хора и можем да бъдем по-близо до тях и да се забавляваме заедно. Така на всички ни е по-интересно в училище и може би чрез такива инициативи и те, и ние ще идваме с по-голямо желание тук. Иска ми се повече от идеите да идват от учениците. Може пък догодина да направим футболен мач между мъжете учители и момчетата ученици. Може би тогава колегите ще победят. Кой знае?!
Дерзайте и успех!

Интервюто взе: Илиана от 8.б клас

[Назад]









Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник