• Място на свободен дух и модерни решения

Абитуриенти

24 януари 2009



Випуск 2016

Випуск 2015


Випуск 2012

Випуск 2011

Випуск 2010

Випуск 2009

Випуск 2008

Випуск 2005





Думи към зрелостниците от випуск ’94 от Маринелия Христова, класен ръководител и преподавател по български език и литература:

„Какво да ви пожелая на раздяла? Животът, както казват, е труден. За да ви се струва поносим, трябва да привикнете към две неща: към раните, които ще ви нанася времето, и към несправедливостите, които ще ви причиняват хората. Ако ви улучи ударът на съдбата, постъпете като топката: колкото по-силно я ударят, толкова по-високо излита. Знайте, че в училището на живота няма ваканция. Неуспяващите не ги оставят да повтарят. На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци. От живота се наслаждавайте като от първокласно вино, глътка по глътка, на почивки. И най-хубавото вино губи своята прелест, когато го пием като вода. И работете! Работата, която вършим с желание, лекува болката. Най-страшното нещо на света е скуката. Безделието е като ръждата, която разяжда човека по-бързо, отколкото умората от работата. Бъдете верни на собственото си Аз. Не позволявайте да ви унижават, да ви обезличават. Бъдете българи и създайте тук, в България, рая, за който мечтаете. И опазете душите си! На добър час!”




Из характеристиката на 12. А, випуск ’01 от Нели Генкова, класен ръководител и преподавател по български език и литература:

„Родата ни цяла сега нази гледа,
изпитът пред нас е – тя ще ни съзре,
ако се издъним. Да учим - по-добре!
Няма веч майтапене, има подготовка!
Всеки урок меч е, всеки курс – винтовка,
всеки ден – спечелен, всяка душа – плам.
Сборници и книги изчезнаха там.
Героите наши, като скали твърди,
конспектите срещат с железни си гърди
и фърлят се с песни в свирепата сеч,
като виждат харно, че завършват веч.
И днес „Климент Охридски”, щом повод настава,
спомня тоз клас бурен, шуми и предава
славата му дивна, както до сега,
от клюка на клюка, със смях и тъга.”



Думи към зрелостниците от 12. А, випуск ’05, от Анна Владова, класен ръководител и преподавател по български език и литература:

Вашата необичайност и нестандартност ми служеше за пътеводител. Буйни и непокорни, вие никога не търсехте лесни течения или попътен вятър. Съмнението във всичко и всички беше за вас пътеводна светлина. Чувството ви за волност детронираше авторитети, не скланяхте глава пред кумири. С мене често кръстосвахте саби, но и тия мисловни битки даваха нова посока на нашето пътешествие. Приливно-отливни в своята действеност, вие бяхте променливи, но непроменяеми. Нашите пътешествия ще хванат различни пътеки. Благодаря ви за миговете на необичайност, изживени заедно!”




Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник