• Място на свободен дух и модерни решения
03 декември 2010

Не е възможно с просто око или в момента на поглъщането да знаете дали към питието ви е бил добавен наркотик. Нужно е време, за да се проявят ефектите на изпитото питие. Наркотиците, както и алкохолът имат сходни влияния върху паметта и поведението на човека, така че могат да се припокриват различните ефекти, но това не означава, че в питието ви е добавян наркотик. Често се преживяват неприятни ефекти, които обикновено са последица от злоупотребата с алкохол. Алкохолът може да предизвика различни и по-интензивни ефекти, когато не сте се наспали добре или когато сте яли малко или нищо.
Ако искате обективно да потвърдите или отхвърлите вашето съмнение, можете да тествате урината си с уринен тест за наркотици, но трябва да знаете, че има различни групи наркотични вещества, които могат да бъдат тествани с уринен тест, както и че урината трябва да бъде тествана възможно най-скоро след употребата, тъй като веществото се елиминира от организма. Ако тестирането на урината не може да бъде бързо направено (нямате тест), можете да запазите пробата от урина на хладна температура за тестване до седмица. Можете да получите повече информация по този въпрос на телефона на инфолинията за наркотиците.

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник